Dorina (17 éves, Biharnagybajom)



Dorina betegségéből adódóan magántanuló, ami sokszor nem könnyű egy középiskolás fiatalnak. Szereti a kisállatokat, így a Csodalámpa Alapítványtól egy vadászgörényt kért, amelyet gondozhat, foglalkozhat vele.

A kisállat kiválasztása céljából Mályiba mentünk, egy menhelyre, ahol több mint 10 kis állat várt minket, a legtöbben párban, de volt kettő, akik egyedül szerettek lenni inkább és a többi görénnyel nem voltak meg túl jól. És egyszer csak kiengedték Miklóst, a fehér vadászgörényt. Mindannyiunk tetszését elnyerte és nagyon, de nagyon emberbarátnak bizonyult. Tetszett a kedvessége és mintha már ismert volna minket eddig is, olyan volt a viselkedése.

Rövid videónk a találkozásról: https://youtube.com/shorts/hh4OJT5QSdY

Elképesztő élmény volt az egymásra találásuk. Itt még nem hozhattuk el Miklóst, egy hét múlva került Dorinához. Időközben kiválasztottuk a ketrecet, és egy hét múlva már minden a helyére került. A történet érdekessége, hogy Miklós egy középiskolás fiúé volt, aki elment egyetemre, ahová nem tudta magával vinni és a családja nem vállalta a gondozását. Azt hiszem, új kisgazdája a lehető legjobb lesz a kedves kis állatkának.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását,
mellyel teljesíthettük a nagylány kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Biharnagybajom, 2024.07.19.

Archívum


Belépés