2024-09

Zita (6 éves, Andornaktálya)



Zita egy nagyon kedves mosolygós kislány. Kórházi tartózkodásának nagy részében a kis telefonját nézi, melyen kedvenc meséit, tik-tok videóit kíséri figyelemmel. A kívánsága az volt, hogy szeretné nagyobb képernyőn látni az ő kedvenceit. Ez a kívánság a Csodalámpa Alapítványnak köszönhetően nagyon hamar meg is valósult Így Zita egy tablet boldog tulajdonosa lett.

A kislány és édesanyja nagyon meglepődtek, de nagyon örültek, hogy ilyen gyorsan teljesült egy kis gyermek nagy álma. Egy kicsiny csodaszép vörös hajú hat éves kislány boldog mosolya abban a pillanatban beragyogta édesanya és a kívánság-koordinátorok szívét. Mert adni és örömet okozni, a beteg gyermek arcára mosolyt csalni egy csodálatos küldetés.


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Zita kívánságát!


Nagy Katalin és
Adorján - Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2024. szeptember 9.

Apor (10 éves, Szentendre)



Apor szereti a mozgást, korábban birkózott, mostanában az AJ Auxerre egyesületnél focizik. Nővérével sokszor ülnek le sakkozni. A suliban jól megy neki a matek és az informatika érdekli leginkább.

A kórházi kezelések miatt magántanuló lesz, ezért is kért a Csodalámpától egy laptopot, ami segítségére lesz a tanulásban. Nem csak a kötelező tantárgyakkal szeretne foglalkozni, hanem a francia nyelvet is szeretné elkezdeni online formában.

Jó tanulás és szép eredményeket kívánunk neked Apor!


Köszönjük a Prime Rate Kft. támogatását, mellyel teljesíthettük Apor kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.09.12.

Szilvia Brigitta (17 éves, Konyár)



Betegsége miatt Szilvia egyéni tanrendes tanuló. Szabadidejében szeret rejtvényt fejteni, filmeket nézni.

Kívánsága egy mobiltelefon volt, amit a beszélgetések mellett fotózásra, internetezésre, filmnézésre is tud használni.

Nagy örömmel vette át az áhított készüléket, reméljük, még sok önfeledt pillanatot szerez neked!


Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását, mellyel teljesíthettük a nagylány kívánságát.


Dr. Nagy Beáta
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.09.07.

Olivér Leó (7 éves, Nyíracsád)



A kisfiú kívánsága egy tablet volt, amin játszhat az interneten, mesét nézhet, és még tanuláshoz is használhatná.

Olivér boldogan vette át ajándékát, az áhított tabletet, melynek használatához jó egészséget kívánunk!


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását,
segítségükkel egy újabb beteg gyermek arcára varázsolhattunk mosolyt.


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.09.06.

Jázmin (17 éves, Aggtelek)



Ma Jázmin kontroll vizsgálatra érkezett édesanyjával. A vérvétel ugyan rosszul esett neki, de amint végzett, megkapta várva várt ajándékát, ami egy PS5 volt. Ráadásul játékutalványt is kapott hozzá, amire végképp nem számított.

Nagy mosollyal az arcán és egy hatalmas ajándékkal térhetett haza, amit a Csodalámpa Alapítvány biztosított számára.


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását, segítségükkel teljesíthettük Jázmin kívánságát!


Misó Péterné
kívánság koordinátor
Miskolc, 2024.szeptember 10.

Dorina (17 éves, Biharnagybajom)



Dorina betegségéből adódóan magántanuló, ami sokszor nem könnyű egy középiskolás fiatalnak. Szereti a kisállatokat, így a Csodalámpa Alapítványtól egy vadászgörényt kért, amelyet gondozhat, foglalkozhat vele.

A kisállat kiválasztása céljából Mályiba mentünk, egy menhelyre, ahol több mint 10 kis állat várt minket, a legtöbben párban, de volt kettő, akik egyedül szerettek lenni inkább és a többi görénnyel nem voltak meg túl jól. És egyszer csak kiengedték Miklóst, a fehér vadászgörényt. Mindannyiunk tetszését elnyerte és nagyon, de nagyon emberbarátnak bizonyult. Tetszett a kedvessége és mintha már ismert volna minket eddig is, olyan volt a viselkedése.

Rövid videónk a találkozásról: https://youtube.com/shorts/hh4OJT5QSdY

Elképesztő élmény volt az egymásra találásuk. Itt még nem hozhattuk el Miklóst, egy hét múlva került Dorinához. Időközben kiválasztottuk a ketrecet, és egy hét múlva már minden a helyére került. A történet érdekessége, hogy Miklós egy középiskolás fiúé volt, aki elment egyetemre, ahová nem tudta magával vinni és a családja nem vállalta a gondozását. Azt hiszem, új kisgazdája a lehető legjobb lesz a kedves kis állatkának.


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását,
mellyel teljesíthettük a nagylány kívánságát.


Boris Péter
kívánság-koordinátor
Biharnagybajom, 2024.07.19.

Dávid (16 éves, Sajóbábony)



Dávid a szabadidejét a barátaival tölti, sokat játszanak a barátja PS játékgépén. Kívánsága az volt, hogy otthon a testvéreivel is tudjon játszani.

Boldogan vette át a PS 5 konzolt és hozzá az ajándékkártyát, így ő választhatja ki kedvenc játékait.


Köszönjük a MOL - Új Európa Alapítvány támogatását, segítségükkel egy újabb beteg gyermeknek szerezhettünk nagy örömet.


Gömöri Mariann
kívánság koordinátor
Miskolc, 2024.szeptember 10.

Csongor (17 éves, Debrecen)


Csongi nagyon készült és nagyon meg volt hatódva, hogy ilyen jól sikerült a várva várt utazás. A nagyfiú vágya az volt, hogy ellátogathasson Szlovákiába a Lombkorona sétányra, amit kerekesszékkel is végig lehet járni, és egyúttal megismerhesse kicsit Szlovákiát.

Nem az autópályán mentünk, mert sokkal érdekesebb volt így az út, 5 percenként valami látványosság, egy vár, egy épület, egy különleges táj, híd, stb. Csongi kedvenc időtöltései közé tartozik a kocsikázás, amiben ritkán van része, illetve akkor is a szokott útvonalakon. Szóval, a szép hegyi utakon való autókázásnak is végtelenül örült. A szállás is tökéletes volt, a reggeli finom és bőséges.

Nagy élmény volt a Lombkorona sétány, és nem kevésbé egy csodás tó felkeresése ezen a mesés vidéken.
Csongi őszintén mondta, hogy nem volt még ilyen jó hétvégéje!


/ 6




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Szilviának és Balázsnak, hogy segítségükkel teljesíthettük Csongor kívánságát.


Boris Péter
kívánság koordinátor
Szlovákia, 2024.07.26

LINDA (16 éves, Veresegyház)



A 16 éves Linda hobbija a fotózás. Sajnos nagyon sok operáción van túl, így sok csodalámpás gyermekhez hasonlóan alig várta, hogy álma teljesüljön.
Édesanyjával szeretett volna néhány napot a Balatonnál eltölteni, külön kérése volt, hogy a déli parton, mert a híres balatoni naplementét szerette volna többször lefényképezni. Ez pedig a déli partról a legszebb.
Kedves támogatóink személyében Peter Knoll úr azonnal felajánlotta a segítségét.
Linda édesanyjával a Mövenpick Balaland Resort szállodában tölthetett néhány napot, sőt a nagylány még a SPA felnőttek részére fenntartott szintre is beléphetett fotózni.
Linda, elmondása szerint kitűnően érezte magát, életre szóló élményt kapott a pálmafás - fenyőfás környezetben.

Mielőbb jobbulást és gyógyulást kívánunk!


/ 3





Linda nevében is hálásan köszönjük a Mövenpick Balaland Resort vezetőségének segítségét.




Patzauer Éva és Patzauer Gábor
kívánság-koordinátorok
Siófok, 2024. augusztus 26.

Gergő (16 éves, Enying)


Egy nyáriasan meleg, szeptember eleji kora estére beszéltük meg a találkozót, amire Gergő izgatottan készült. Felöltözött, beült a kerekesszékbe, amivel aztán körbejárta a házat – amire már hónapok óta nem volt példa, mint megtudtuk az édesanyjától. Már egy olyan, párnázott aljú laptoptartót is beszereztek addigra, amivel kényelmesen az ölébe tudta venni az ajándékát. Kedves mosollyal, barátságosan fogadott bennünket, és rövid beszélgetés után át is adtuk neki a kívánságát rejtő dobozt. A csomagolás alatt egy szuper laptop rejtőzött, ami elég erős ahhoz, hogy hódolhasson kedvenc időtöltésének, a számítógépes játékoknak. Ebben ugyanis Gergő igazi nagymester, sok barátja van a virtuális térben, akikkel rendszeresen találkoznak egy-egy játék alkalmával. Elmesélte, hogy a suliban tanulta meg a számítástechnikai alapokat, és sok időt tölt játékkal, mert nagyon szeret Mátéval (akivel, mint mondta, „egyszer már láttuk egymás fejét”) és a többi „gamerrel” elmerülni azokban a világokban. Megcsodáltuk a fantasztikus számítógépet, amit Gergő pillanatok alatt feltérképezett, és hagytuk is, hadd mutassa meg Máténak és a többieknek. Nagy volt a meglepetés, amikor később, a kívánságteljesítéshez kapcsolódó papírok kitöltésénél Gergő az egyik nyilatkozat aljára a teljes nevét odaírta, sőt még egy szmájlit is rajzolt mellé, ez is olyasmi volt ugyanis, a kézírás, ami már nagyon régen nem fordult elő.
Öröm volt látni, milyen sok pozitív változást eredményezett, hogy teljesülhetett Gergő vágya, amit amúgy régóta érlelt magában. Évekkel ezelőtt kerültek ugyanis kapcsolatba a Csodalámpa Alapítvánnyal, ám csak mostanra fogalmazódott meg benne, hogy mi az, ami boldoggá tenné. Mert, ahogyan azóta mindig megfogalmazta az anyukájának, mindene megvan.

Kedves Gergő, hálásak vagyunk, hogy megismerhettünk Téged és a családodat. Kívánjuk, hogy teljen sok örömed az új laptopodban, és üdvözöljük Mátét és a többieket.

Pár nappal később Gergő anyukájától az alábbi szívhez szóló e-mailt kaptuk:
"Kedves Edina!
Hatalmas köszönettel tartozom nektek és a Csodalámpának! Álmomban sem gondoltam volna, hogy még visszakapom a régi kisfiamat, az én igazi Gergőmet! A napok múltával Gergő egyre inkább kinyílt, vidámabb lett, nincsen mély depressziója, hiszti nélkül beveszi a gyógyszereket,jobb az étvágya, sokat beszélget velünk. Nem viszi túlzásba a játékot, nem csak abból áll a napja, de olyan jó, hogy a barátaival tud beszélgetni és játszani!
Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mennyire hálás vagyok! Remélem, hogy még találkozunk, mert hihetetlenül kedves és jó embereket ismerhettem meg bennetek!
Szeretettel ölellek titeket:
Marcsi"



Köszönjük a Lenovo Technology B.V. ismételt támogatását, mellyel valóra válthattuk Gergő álmát.


Lakatos Edina és Pradarics Tamás
kívánság-koordinátorok
Enying, 2024.09.05.

Roland (15 éves, Karancsság)



Roland nagy szerelmese az autóknak, szabadidejében gokartversenyeken vesz részt. Hegesztőnek tanul, szeretné megszerezni a jogosítványát és most kezdi el a KRESZ tanulást.

A Csodalámpától egy laptop volt a kívánsága, amin online végezhesse el a tanfolyamot és ami -természetesen - a középiskolai tanulmányaihoz is nagy segítség lesz.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Szilviának és Balázsnak, hogy segítségükkel valóra válthattuk Roland vágyát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.09.03.

Lívia (11 éves, Péteri)


Lívia kívánsága a Csodalámpától, hogy a családjával eltölthessen egy hosszú hétvégét az Ensana Thermal HÉVÍZ Health Spa Hotelben. Líviát elbűvölte a szálloda színvonalas ellátása, nagyon tetszett neki, hogy összenyitható családi szobát kaptak.

A szálloda éttermében a legjobban a brokkolikrémleves ízlett neki, de nagyon élvezte, hogy a vacsorához minden este kapott fagyit és lehetett alkoholmentes koktélokat is fogyasztani.

Persze a legnagyobb élmény számára a mindennapi fürdés volt, a külső és belső medencékben.


/ 7




Köszönjük a Danubius Hotels Group támogatását, mellyel teljesíthettük Lívia kívánságát!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Hévíz, 2024.08.08.

László Hermann (16 éves, Debrecen)


Laci nagyon izgult, hogy mikor kapja meg az ajándékát. Azért kért tabletet, mert azt jobban ki tudja használni. Nincs mobiltelefonja, viszont a tablettel tud majd fényképezni. Az iskolába pedig el tudja magával vinni segédeszközként.

Remélhetőleg a tanárok meg fogják neki engedni a használatát, mert a hallássérülése erősen korlátozza a normál beszédhallásban és a beszéd tartalmi megértésében is. A kívánság elküldésétől számítva hamar megérkezett Lacihoz a várva várt tablet. Gyorsan kibontotta a csomagolásból és szemrevételezte, milyen tartozékok vannak hozzá és hogyan használhatók.

Külön örömére szolgált, hogy a készülék már feltöltés nélkül is működőképes volt. A későbbiekben pedig segítségére lesz egy informatikus a programok letöltésében és használatában.


Köszönjük a Mellow Mood Hotels ismételt támogatását, segítségükkel teljesíthettük Laci kívánságát.


Mészáros Gabriella
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.08.28.

Jázmin (10 éves, Budapest)


Jázmin nagyon szeret rajzolni és színezni, a szabadban tollasozni és biciklizni szokott. A suliban a kedvenc tantárgyai a matek, az olvasás és a tesi. A Csodalámpától egy mobiltelefon volt a kívánsága, a kedvenc színében, rózsaszínben.

Jázmin nagy izgalommal csomagolta ki dobozából a mobiltelefonját és még nagyobb lett az öröme, mikor meglátta a csillogó, rózsaszín készülékét, melyen most már bármikor beszélhet a családjával és a barátaival.


Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Jázmin kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.09.03.

Dávid István (3 éves, Zsombó)


Egy meleg nyári napon látogattam el a családhoz, ahol már állt a játszótér. Csúszda, hinta és egy kis hely a homokozónak.

Nagy örömmel vette birtokba a gyerkőc és kis segítséggel fel is tud jutni a csúszda tetejére, ahonnan "messzire" ellát és jó magasan van.

A családi háztól igen messze lenne játszótér, így nagy öröm, hogy otthon, a saját udvarukon tud a kisfiú játszani, csúszni, hintázni.




Köszönjük a Batthyány Lajos Alapítvány támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Dávid kívánságát!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Zsombó, 2024.08.31.

Benjamin (15 éves, Gyarmat)


Benjamin egy belföldi családi nyaralást kért a Csodalámpától. Mikor megérkeztem a hotelhez, egy barátságos nagyfiú fogadott édesanyjával. Nyolcadikos osztályos tanuló lesz, pályaválasztás előtt áll. Azért szeretett volna elmenni egy közös nyaralásra szüleivel és testvérével, hogy élményekkel gazdagodva, feltöltődve vágjon bele az előtte álló kórházi kezelésnek.

Nagyon boldog, csupa mosoly nagyfiút láttam, aki csillogó szemmel mesélte mennyire kedvesen fogadták a Hotel Freya szállodába őket. A bőséges ételek közül nehéz volt választania, így mindent megkóstolt, amit lehetett.

A szállodában lehetőség volt közösen biliárdozni. Közvetlenül át lehetett menni a Zalakarosi fürdőbe, itt egy egész napot el is töltöttek, a csúszdák kimondott kedvencei voltak. Birtokba is vette a csúszdákat. Most már biztos, hogy rengeteg élménnyel és feltöltődve vág neki a hosszú útnak.


/ 7




Köszönjük magántámogatóink, köztük a TATA Consultancy Services támogatását, mellyel teljesíthettük Benjamin kívánságát.


Landek Balázsné
kívánság-koordinátor
Zalakaros, 2024.08.29.

Levente (12 éves, Hajdúsámson)


Levente nagyon szereti a legókat, hatalmas gyűjteménye van már otthon. A Csodalámpától olyan Harry Potter és Minecraft legókat kért, amelyek hiányoztak a készletéből.

Kívánunk sok örömöt és jó szórakozást a játékokhoz!


Köszönjük az Erste Bank Hungary Zrt. támogatását, mellyel teljesíthettük Levente kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.07.24.

Károly (3 éves, Tiszacsege)



Karcsinak nagyon tetszik a fekete-sárga pótkerekes bicikli, ilyet szeretett volna! Nagy mosollyal, örömmel pattant fel rá, hogy kipróbálja, és alig várja, hogy kint a szabadban kerekezhessen vele.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. ismételt támogatását,
mellyel teljesíthettük a kisfiú kívánságát.


Peltekianné Cseke Otília
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2024.08.06.

Hanna Luca (17 éves, Miskolc)



Hanna magántanuló, és nagyon szeretett volna egy saját laptopot a tanuláshoz. Kívánsága a mai napon teljesült, és a nagylány örömmel vette át a Csodalámpa Alapítvány ajándékát.

Jó tanulást Hanna, de filmnézésre, szórakozásra is használd majd szép új laptopodat!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük Szilviának és Balázsnak, hogy segítségükkel teljesíthettük Hanna kívánságát.


Gömöri Mariann
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2024. 08.29.

Dávid (17 éves, Veszprém)


Dávid a norvég popsztár, Aurora rajongója. A Csodalámpától belépőjegyeket kért a Sziget Fesztiválra, hogy élőben is láthassa kedvencét.

Dávidot teljesen elvarázsolta a Sziget, a rengeteg különböző ember, a sok-sok zenei műfaj, az egész hangulata. Aurora koncertje előtti fellépő, grandson, a kanadai-amerikai művész előadása is nagyon tetszett Dávidnak.

Dávid elárulta, hogy - ha módjában áll - jövőre is ellátogat majd a Szigetre.




Köszönjük a Sziget Fesztivál támogatását, mely segítségével teljesíthettük Dávid kívánságát.


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Veszprém, 2024.08.08.

Botond (13 éves, Gyõr)



Botond szeret a barátaival és a testvérével együtt focizni, kirándulni és biciklizni.

Már van egy Nintendója, ezért a Csodalámpa Dzsinnjétől a kedvenc nintendo-s játékait kérte, valamint egy védőtokot és egy kontrollert, hogy a testvérével együtt tudjanak játszani rajta.

Jó szórakozást kívánunk neked, kedves Botond!


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád támogatását,
mellyel teljesíthettük Botond kívánságát.


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2024.08.21.

Boglárka (18 éves, Gyál)


Boglárka kívánsága a Csodalámpától egy olyan családi nyaralás volt, ami igazi pihenés lehet a szüleinek és testvéreinek is. Választásuk a Danubius Hotel Annabellára esett, ahol – Boglárka szavait idézve – elváráson felüli ellátásban volt részük.

A szobák nagyon kényelmesek voltak, csendes és pihentető környezet vette őket körül. Sokat fürödtek a Balatonban, kihasználták a kinti és benti medence fürdési lehetőségét, és természetesen megnézték a környék nevezetességeit is.
Boglárka szerint:
„Mindannyian nagyon élveztük ezt a néhány napot, talán még sose volt ilyen jó Balcsizásunk!”




Köszönjük a Danubius Hotels Group támogatását, mellyel teljesíthettük Boglárka kívánságát!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Balatonfüred, 2024.08.22.

Adrienn Lili (15 éves, Somogysárd)


Adri vágya az volt, hogy amolyan anya-lánya vakációval zárhassa az idei nyarat a Balatonnál, egy elegáns szállodában. Igazi kánikula, szép szálloda és a Balaton. Minden adott volt, hogy a nagylány és anyukája kikapcsolódjanak, pihenjenek, élvezzék a nyár utolsó napjait.

A pár napos nyaralás után az alábbi e-mail-t kaptuk:
„Köszönjük szépen Önöknek ezeket a szép, örömökben gazdag, élményekkel teli napokat! Köszönjük a Margaréta Hotel összes dolgozójának a felénk nyújtott kedvességét, figyelmességét, segítőkészségét!

Adri és anyukája”


/ 3






Mi is köszönjük a Hotel Margaréta vezetőségének és dolgozóinak, valamint magántámogatóinknak,
hogy valóra válthattuk Adrienn kívánságát.


Icsó Klári
önkéntes koordinátor
Balatonfüred, 2024.08.28.

Archívum

Archívum


Belépés